Na Prtovču tudi letne dovolilnice

Z letno dovolilnico namerava Občina Železniki omogočiti cenejše parkiranje na Prtovču, ki naj bi ga sicer uvedli spomladi. Iščejo tudi možnosti za dodatna parkirišča.

Železniki – Občina Železniki naj bi predvidoma aprila začela zaračunavati parkirnino na Prtovču, kjer je priljubljena izhodiščna točka na Ratitovec. Občinski svetniki so že na decembrski seji določili tri javna parkirišča na Prtovču in ceno dva evra na dan oz. osem evrov na mesec, na zadnji seji minuli četrtek pa so potrdili še možnost nakupa letne dovolilnice, ki bo stala 48 evrov. To pomeni, da bodo redni obiskovalci Ratitovca za parkiranje odšteli občutno manj, kot bi sicer.

Kot je občinskim svetnikom poročal predsednik odbora za komunalne dejavnosti in varstvo okolja Janez Thaler, so se zadnje seje odbora udeležili tudi predstavniki Planinskega društva (PD) za Selško dolino. Njihova želja po ureditvi dodanega parkirišča naprej od lovske koče na Toli se je izkazala za neizvedljivo, saj lastniki ne želijo prodati svojih zemljišč, zato naj bi sedaj preučili možnosti za ureditev dodatnih parkirnih mest pod vasjo Prtovč. »Dogovorili smo se, da naredimo ogled na terenu,« je poročal Thaler. Odborniki so tudi sklenili, da bodo po uvedbi plačljive parkirnine na Prtovču skupaj s PD spremljali stanje in v roku dveh mesecev preverili ustreznost ukrepov.

PD je tudi proti predvideni popolni prepovedi parkiranja ob gozdni cesti Prtovč–Klom (sedaj je dovoljeno ob nedeljah), kjer je prostora za 20–30 avtomobilov, saj bi ta prispevala še k večji gneči na Prtovču. O tem ukrepu so imeli tudi občinski svetniki različna stališča, so pa pozdravili uvedbo letne dovolilnice, čeprav je bilo v razpravi slišati tudi bojazen, da bo parkirnina za nekatere, sploh upokojence, še vedno draga.

Župan Anton Luznar pa je dejal, da se zavedajo, da se bo po uvedbi parkirnine in asfaltaciji ceste Šurk–Ravne, ki je predvidena letos, marsikateri pohodnik na Ratitovec podal s Torke, zato bodo verjetno tudi tam morali pristopiti k ureditvi parkirnega režima.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT