Seja pod vtisom koronavirusa

Preden se je za nekaj časa ustavilo javno življenje, je na Občini Škofja Loka zasedal občinski svet, ki se je vse najnujnejše dogovoril v eni uri.

Škofja Loka – Uvodne informacije župana Tineta Radinje svetnikom so zadevale ukrepe, povezane s preprečevanjem širjenja koronavirusa. Izvajajo ukrepe, kot veljajo za vso Slovenijo in še nekatere države. Škofja Loka je sicer prva občina na Gorenjskem, kjer so v zdravstvenem domu uvedli triažo, tudi zaradi svoje izkušnje pri epidemiji ošpic iz prejšnjega leta. Redno se sestaja štab Civilne zaščite.

Javno življenje se je ustavilo: zaprte so vse osnovne šole, vse telovadnice, bazen, vrtec se je zaprl včeraj, minuli četrtek tudi knjižnica in muzej in ostali javni prostori. Občina Škofja Loka deluje, brez stika s strankami, samo po telefonu in po elektronski pošti ter obrazcih. Pripravljeni so tudi na izzive, povezane z nujnimi ukrepi vlade, ki veljajo od včeraj. Župan je pozval k osebni odgovornosti, k skrbnemu ravnanju in distanci pri socialnih stikih. V nadaljevanju je pričakovati tretjo fazo ukrepov na epidemijo, in sicer zmanjševanje dostopnosti do trgovskih centrov in gostinskih lokalov ter vseh prostorov, kjer se ljudje srečujejo, vse z željo, da širitev epidemije in to eksponentno rast zadržimo in omejimo na številki, ki jo zdravstveni sistem in ostali podporni sistemi lahko zdržijo, je v četrtek na seji dejal Radinja. Pomembno je tudi obveščanje, ki poteka po več kanalih, z nalogo, da se ne širi panika, temveč ponuja zelo natančne informacije o tem, kaj je treba storiti, kaj lahko kot posamezniki naredimo, da se zaščitimo pred širjenjem.

Že sredi prejšnjega tedna so tudi nevladne organizacije preklicevale svoje aktivnosti. Tudi občinska seja je potekala pod posebnimi pogoji. Medije so obveščali, naj jo spremljajo po splete, omejili so število navzočih članov občinske uprave na tiste, ki so bili nujno potrebni. Svetnike so pozvali, naj svoja vprašanja in pobude oddajo pisno. Tako so v eni sami uri končali sejo in se dogovorili o nekaterih kadrovskih rešitvah, po skrajšanem postopku so sprejeli novelo odloka o ustanovitvi javnega zavoda Vrtec Škofja Loka, določili ekonomsko ceno programov v vrtcu, ki je višja za 2,5 odstotka, se dogovorili o razpolaganju s presežkom dohodkov nad odhodki v javnih zavodih. Sprejeli so letno poročilo o akcijskem načrtu Lokalni energetski koncept in njegovih učinkih. Dali so tudi soglasje k pravnemu poslu, s katerim zaključujejo nakup stavbe Nama za potrebe prihodnje knjižnice. Prisluhnili so poročiloma o varnosti, in sicer komandirju Policijske postaje Škofja Loka Sašu Eniku in Tatjani Bernik, ki je poročala o lanskem delu občinskega redarstva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

jasno
vlažnost: 66 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.