Seja pod vtisom koronavirusa

Preden se je za nekaj časa ustavilo javno življenje, je na Občini Škofja Loka zasedal občinski svet, ki se je vse najnujnejše dogovoril v eni uri.

Škofja Loka – Uvodne informacije župana Tineta Radinje svetnikom so zadevale ukrepe, povezane s preprečevanjem širjenja koronavirusa. Izvajajo ukrepe, kot veljajo za vso Slovenijo in še nekatere države. Škofja Loka je sicer prva občina na Gorenjskem, kjer so v zdravstvenem domu uvedli triažo, tudi zaradi svoje izkušnje pri epidemiji ošpic iz prejšnjega leta. Redno se sestaja štab Civilne zaščite.

Javno življenje se je ustavilo: zaprte so vse osnovne šole, vse telovadnice, bazen, vrtec se je zaprl včeraj, minuli četrtek tudi knjižnica in muzej in ostali javni prostori. Občina Škofja Loka deluje, brez stika s strankami, samo po telefonu in po elektronski pošti ter obrazcih. Pripravljeni so tudi na izzive, povezane z nujnimi ukrepi vlade, ki veljajo od včeraj. Župan je pozval k osebni odgovornosti, k skrbnemu ravnanju in distanci pri socialnih stikih. V nadaljevanju je pričakovati tretjo fazo ukrepov na epidemijo, in sicer zmanjševanje dostopnosti do trgovskih centrov in gostinskih lokalov ter vseh prostorov, kjer se ljudje srečujejo, vse z željo, da širitev epidemije in to eksponentno rast zadržimo in omejimo na številki, ki jo zdravstveni sistem in ostali podporni sistemi lahko zdržijo, je v četrtek na seji dejal Radinja. Pomembno je tudi obveščanje, ki poteka po več kanalih, z nalogo, da se ne širi panika, temveč ponuja zelo natančne informacije o tem, kaj je treba storiti, kaj lahko kot posamezniki naredimo, da se zaščitimo pred širjenjem.

Že sredi prejšnjega tedna so tudi nevladne organizacije preklicevale svoje aktivnosti. Tudi občinska seja je potekala pod posebnimi pogoji. Medije so obveščali, naj jo spremljajo po splete, omejili so število navzočih članov občinske uprave na tiste, ki so bili nujno potrebni. Svetnike so pozvali, naj svoja vprašanja in pobude oddajo pisno. Tako so v eni sami uri končali sejo in se dogovorili o nekaterih kadrovskih rešitvah, po skrajšanem postopku so sprejeli novelo odloka o ustanovitvi javnega zavoda Vrtec Škofja Loka, določili ekonomsko ceno programov v vrtcu, ki je višja za 2,5 odstotka, se dogovorili o razpolaganju s presežkom dohodkov nad odhodki v javnih zavodih. Sprejeli so letno poročilo o akcijskem načrtu Lokalni energetski koncept in njegovih učinkih. Dali so tudi soglasje k pravnemu poslu, s katerim zaključujejo nakup stavbe Nama za potrebe prihodnje knjižnice. Prisluhnili so poročiloma o varnosti, in sicer komandirju Policijske postaje Škofja Loka Sašu Eniku in Tatjani Bernik, ki je poročala o lanskem delu občinskega redarstva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

pretežno jasno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/22

četrtek

15/21

petek

10/14

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 24. september 2020

Kraška trgatev

IZLETI / Kranj, 24. september 2020

Krajinski park Zgornja Idrijca

OBVESTILA / Cerklje, 24. september 2020

Pohod na Ratitovec prestavljen

PRIREDITVE / Tržič, 24. september 2020

Ura pravljic

IZLETI / Naklo, 24. september 2020

S kolesom do Medvod

DELAVNICE / Škofja Loka, 26. september 2020

Rokodelska doživetja

IZLETI / Kranj, 26. september 2020

V osrčje Kamniško-Savinjskih Alp

IZLETI / Šenčur, 26. september 2020

Juliana trail Kranjska Gora–Mojstrana

 

 
 

 

 
 
 

Drugi val nas je prehitel / 12:54, 23. september

Za še en uspešen klon, zdej res ne vem več kdo je kdo.. :)

Drugi val nas je prehitel / 12:52, 23. september

Tako je, bravo vojči&ela !

Drugi val nas je prehitel / 11:41, 23. september

Ela, hvala za vzpodbudo.
Prvič, da na argument Primož ne flanca.

Drugi val nas je prehitel / 09:33, 23. september

Bravo Ela !!

Drugi val nas je prehitel / 23:40, 22. september

bravo vojči !!

Drugi val nas je prehitel / 20:13, 22. september

Opozicija je napadla Simono Kustec, ker ni imela maske na eni prireditvi.Da mora odstopit pravijo.Zanimivo je pa tole:" Celotna opozicija, ...

Politzgodovina / 17:24, 22. september

V naši preljubi domovini še ni nič novega. Še vedno so po 75 letih nasproti na okopih novodobni partizani in domobranci.