Stara šola v Naklem je stala ob župnijski cerkvi sv. Petra. Po izselitvi šole so bila v stavbi urejena stanovanja. Hiša je v zadnjih letih doživljala vse slabšo usodo, pred nekaj leti jo je dodobra uničil še požar. Stavbo so pred kratkim podrli, na tem zemljišču bo občina za zdaj uredila režijski obrat. / Foto: Ivan Meglič

Stavbo stare nakelske šole so podrli

Streha na Osnovni šoli Naklo je bila poškodovana ob februarskem hudem vetru, treba bo zagotoviti denar za njeno sanacijo v celoti. Še nekaj poudarkov iz nakelskega občinskega sveta pa v nadaljevanju.

Naklo – Občinski svetniki so na seji v sredo, 11. marca, v prvi obravnavi sprejeli več odlokov; Občinska podrobna prostorska načrta Pod Polico in za Poslovno cono Naklo, Odlok o koncesiji za gospodarski javni službi (GJS) obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov iz območja občine. Z večino glasov so za izvajalca potrdili GJS, Javno podjetje Voka Snaga Ljubljana. »Tudi ta odlok so svetniki sprejeli v prvem branju, nekaj vsebinskih zadev za dokončno potrditev moramo uskladiti do naslednje seje. Koncesijo bomo podelili za deset let,« je povedal župan Ivan Meglič. Nadzorni odbor je poročal o opravljenem delu v lanskem letu, svetniki so potrdili zaključni račun občine za leto 2019.

Župan je povedal, da se gradnja kanalizacije v Podbrezjah nadaljuje, ker želijo čim prej zagotoviti prevoznost regionalne ceste. Gradnja infrastrukture na Okroglem je začasno ustavljena (podatki so osveženi z včerajšnjim dnem). V Podbrezjah bo pločnik za večjo varnost otrok na poti v šolo. »Podrli smo propadajoči objekt stare šole v Naklem. Okolica je zdaj urejena. Svetnikom sem poročal o aktualnem dogajanju v Komunali Kranj, podpisu pogodbe za oddajo zapuščenih živali v zavetišče Gmajnice. Svetniki so me pooblastili, da zadeve v Domu starejših v Naklem, ki ga upravlja preddvorski dom starejših, urejam naprej v korist kvalitetne oskrbe stanovalcev nakelskega doma in zagotavljanja storitev starejšim občanom, ki živijo doma,« je povzel Meglič. Občina pripravlja razpis za gradnjo manjkajočega pločnika na Okroglem, pred objavo je razpis za sanacijo ceste in opornih zidov v Zadragi, objavljen je razpis za obnovo zidu na pokopališču v Dupljah, nadaljuje se urejanje žarnih grobov v Naklem. Za gradnjo športnega parka pri šoli v Naklem so pridobili vsa soglasja, zdaj pripravljajo dokumentacijo za postavitev protihrupne ograje. V kletnih občinskih prostorih se zaključuje urejanje medgeneracijskega centra, programe bodo začeli izvajati, ko ne bo več nevarnosti covida-19. »Po hudem vetru je bila poškodovana streha na OŠ Naklo. Poškodbe bomo začasno sanirali, za naslednji proračun bo pa treba razmisliti o obnovi celotne strehe, ki je že dotrajana,« je poudaril župan in dodal, da je v občini aktiviran štab Civilne zaščite za zajezitev in obvladovanje epidemije novega koronavirusa, kupili so nekaj zaščitne opreme za dejavnost CZ.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 85 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-6/17

petek

3/15

sobota

-1/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.

Ne vem, kje sem se okužil / 14:04, 31. marec

Primer od danes, grem na malico, ura poldan, v trgovini se pri sadju drenjata dve mamci in izbirata med parimi sortami jabolk, sicer sta rok...

O problematiki jezera / 16:39, 30. marec

Pritoki vsebujejo precej dodatkov s katerimi kmetje plemenitijo svojo zemljo za višji in boljši pridelek. To povzroča cvetenje jezera.

O problematiki jezera / 09:56, 30. marec

Na izpitu je nepripravljenega študenta profesor vprašal, kaj je to evtrofikacija.
Reku študent:
ah,qurc, drek je drek.

Prepoved gibanja zunaj občine / 07:50, 30. marec

14 dni nazaj so nas strokovnjakinje iz NIJZ- a učile in nam dopovedovale, da maske nimajo učinka in so nepotrebne, zdaj so že obvezne !
Zemlja je še okrogla ali je že ploščata?

Okužen tudi stanovalec nakelskega doma / 16:14, 29. marec

Kaj klobasaš, kaj ima to opraviti z vlado. Pol vlade je iste kot prej, sploh pa ni Janše nihče silil v to koalicijo, Šarec je pozival na pre...