Aiko Zakrajšek, Peter Podgoršek, Maks Mihajlović, Tia Lončar in Matic Eržen

Z vseh vetrov

V prostorih Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah je v soboto ves dan potekala avdicija za novi celovečerni igrani film režiserja Marka Šantića z naslovom Zbudi me. Snemali ga bodo jeseni na Bledu in Jesenicah.

Spomnimo: žanrsko je film Zbudi me drama, v kateri skozi začasno izgubo spomina glavni lik raziskuje odnos do ksenofobije. Čeprav je film postavljen v slovenski prostor, je zgodba univerzalna. Glavno vlogo v filmu bo igral Jure Henigman. Njegov lik Rok se zaradi udarca v glavo ne spomni svojega dekleta Rine (igrala jo bo Živa Selan) in se zaradi izgube spomina z idiličnega Bleda vrne v staro družbo, na domače Jesenice – v edino realnost, ki se je spominja.

Sobotno avdicijo na Jesenicah smo obiskali v dopoldanskih urah. Zanimanje zanjo je bilo. Do opoldneva se je pred komisijo, ki so jo sestavljali režiser Marko Šantić, Irena Gatej (asistentka režije) in Alenka Krč (Fixer, kasting direktorica), zvrstilo štirideset posameznikov, morda celo kakšen več. Prišli so mladi, starejši, starši s svojimi osnovnošolci, taki z izkušnjami iz sveta filma in tisti brez njih, predvsem pa z vseh vetrov. Jure Šimonka se je na primer pripeljal iz Prlekije. Sedemnajstletnik obiskuje drugi letnik umetniške gimnazije v Ljutomeru. Za avdicijo je izvedel na Twitterju, ker pa jih prav veliko v našem prostoru ni, se je hitro odločil, da se je bo udeležil. Od doma se je odpravil že ob 6. uri zjutraj ... Iz Ljubljane in njene okolice so se oglasili Aiko Zakrajšek, Peter Podgoršek, Maks Mihajlović, Tia Lončar in Matic Eržen, ki pa je prišel iz Škofje Loke. Družba se pozna iz šole, predstav, sodelovali so pri različnih projektih, tovrstna umetnost jih zanima. Seveda brez domačinov ni šlo. Da se je oglasil Jeseničan Klemen Klemenc, je vedela vsa avla gledališča, saj je vedno pripravljen na nastopanje. Bosonogi Gašper Stojc je ljubiteljski igralec, doma z Brega pri Žirovnici. Izkušnje z odra in s kamero že ima, ni pa še igral v celovečercu. V isti sapi, ko se je pošalil, da bi rad igral kontrolorja na vlaku, smo opazili, da med čakanjem na avdicijo bere Sokratov zagovor. Zanimiv izziv si je zadal ... Prišel pa je tudi amaterski igralec Franci Koražija z Dovjega. Njemu ravno tako ne manjka izkušenj z avdicij. Opazili pa smo tudi visokoraslo lepotico z modnim slamnatim pokrivalom in ugotovili, da gre za kronano lepotico iz leta 2017, nekdanjo mis Slovenije Majo Zupan. Avdicija je pritegnila tudi njo.

Presenetljivo so vsi prisotni v avli gledališča dosledno upoštevali priporočila, se držali navodil in pravil za preprečevanje širjenja koronavirusa; je pa sama avla v stavbi tudi dovolj velika, ljudje pa so bolj kot ne »kapljali« ves dan, tako da so se lepo porazdelili. Šlo je za prvo odprto avdicijo za omenjeni film; iskali so profile naturščikov in statistov za manjše vloge, mimoidoče in za stalne statiste.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

7/19

torek

6/20

sreda

6/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 29. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

IZLETI / Kranj, 29. september 2020

Kolesarski izlet

DELAVNICE / Škofja Loka, 30. september 2020

Rokodelska doživetja

PRIREDITVE / Brode, 30. september 2020

Vodenje po čebelarski razstavi

IZLETI / Kranj, 1. oktober 2020

Na Jelenkamen

PRIREDITVE / Tržič, 1. oktober 2020

Fantazija v lesu

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?