Aiko Zakrajšek, Peter Podgoršek, Maks Mihajlović, Tia Lončar in Matic Eržen

Z vseh vetrov

V prostorih Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah je v soboto ves dan potekala avdicija za novi celovečerni igrani film režiserja Marka Šantića z naslovom Zbudi me. Snemali ga bodo jeseni na Bledu in Jesenicah.

Spomnimo: žanrsko je film Zbudi me drama, v kateri skozi začasno izgubo spomina glavni lik raziskuje odnos do ksenofobije. Čeprav je film postavljen v slovenski prostor, je zgodba univerzalna. Glavno vlogo v filmu bo igral Jure Henigman. Njegov lik Rok se zaradi udarca v glavo ne spomni svojega dekleta Rine (igrala jo bo Živa Selan) in se zaradi izgube spomina z idiličnega Bleda vrne v staro družbo, na domače Jesenice – v edino realnost, ki se je spominja.

Sobotno avdicijo na Jesenicah smo obiskali v dopoldanskih urah. Zanimanje zanjo je bilo. Do opoldneva se je pred komisijo, ki so jo sestavljali režiser Marko Šantić, Irena Gatej (asistentka režije) in Alenka Krč (Fixer, kasting direktorica), zvrstilo štirideset posameznikov, morda celo kakšen več. Prišli so mladi, starejši, starši s svojimi osnovnošolci, taki z izkušnjami iz sveta filma in tisti brez njih, predvsem pa z vseh vetrov. Jure Šimonka se je na primer pripeljal iz Prlekije. Sedemnajstletnik obiskuje drugi letnik umetniške gimnazije v Ljutomeru. Za avdicijo je izvedel na Twitterju, ker pa jih prav veliko v našem prostoru ni, se je hitro odločil, da se je bo udeležil. Od doma se je odpravil že ob 6. uri zjutraj ... Iz Ljubljane in njene okolice so se oglasili Aiko Zakrajšek, Peter Podgoršek, Maks Mihajlović, Tia Lončar in Matic Eržen, ki pa je prišel iz Škofje Loke. Družba se pozna iz šole, predstav, sodelovali so pri različnih projektih, tovrstna umetnost jih zanima. Seveda brez domačinov ni šlo. Da se je oglasil Jeseničan Klemen Klemenc, je vedela vsa avla gledališča, saj je vedno pripravljen na nastopanje. Bosonogi Gašper Stojc je ljubiteljski igralec, doma z Brega pri Žirovnici. Izkušnje z odra in s kamero že ima, ni pa še igral v celovečercu. V isti sapi, ko se je pošalil, da bi rad igral kontrolorja na vlaku, smo opazili, da med čakanjem na avdicijo bere Sokratov zagovor. Zanimiv izziv si je zadal ... Prišel pa je tudi amaterski igralec Franci Koražija z Dovjega. Njemu ravno tako ne manjka izkušenj z avdicij. Opazili pa smo tudi visokoraslo lepotico z modnim slamnatim pokrivalom in ugotovili, da gre za kronano lepotico iz leta 2017, nekdanjo mis Slovenije Majo Zupan. Avdicija je pritegnila tudi njo.

Presenetljivo so vsi prisotni v avli gledališča dosledno upoštevali priporočila, se držali navodil in pravil za preprečevanje širjenja koronavirusa; je pa sama avla v stavbi tudi dovolj velika, ljudje pa so bolj kot ne »kapljali« ves dan, tako da so se lepo porazdelili. Šlo je za prvo odprto avdicijo za omenjeni film; iskali so profile naturščikov in statistov za manjše vloge, mimoidoče in za stalne statiste.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

delno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

17/26

sreda

16/29

četrtek

16/27

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...