Tinkaro Kovač smo na odru Kulturnega centra Tržič ujeli v fotografski objektiv v času tonske vaje. Naslednje glasbene večere organizator načrtuje v avgustu: 7. avgusta naj bi na odru nastopili Ana Bezjak, Lana Petrovič in Žigan Krajnčan, 21. avgusta pa skupina Šukar.

V Tržiču nastopila prvič

Kulturni center Tržič je v petek gostil glasbeni večer, na katerem je nastopila pop rock glasbenica in flavtistka Tinkara Kovač. Koncert se je zgodil v sklopu glasbenih večerov, ki jih tradicionalno prireja domači muzej. Letos seveda z manjšim številom obiskovalcev, v okvirih dovoljenega, z upoštevanjem pravil in priporočil pristojnih institucij.

Tinkara Kovač je na bogati glasbeni poti nanizala dvanajst albumov, več kot tisoč koncertov, sodelovala z mnogimi odličnimi glasbenimi zasedbami, skupinami in orkestri. Na tržiškem odru so njene izvedbe z akustičnimi priredbami pospremili: Janez Skaza (električna kitara, mandolina), Julija Fajhtinger (akustična kitara, vokal), Matej Barič (klaviature), Giovanni Toffoloni (basovska fretless kitara, vokal) in Matjaž Skaza (bobni).

Glasbenica je letos februarja sodelovala na Emi, potem pa aprila v Kinu Šiška načrtovala koncert z gosti in obenem izid novega albuma, a je zaradi epidemije covida-19 dogodek odpadel. Posledično se je prestavil tudi izid albuma, najverjetneje na mesec marec naslednje leto.

Tinkara je v novonastali situaciji našla tudi dobro plat. Pravi, da se je hitro prilagodila. V času, ko smo ostajali doma, je nastalo kar nekaj pesmi, napisala je tretjino knjige, glede na to, kako se vse skupaj odvija in da njena ustvarjalnost in želja po glasbi ne počivata, pa se kaj lahko zgodi, da bo album na koncu morda celo dvojni.

Na Gorenjsko jo vežejo lepi spomini

V Tržiču je Tinkara tokrat nastopila prvič. Večkrat so ji poslušalci lahko prisluhnili v Kranju, omeni pa tudi svojo prvo gledališko izkušnjo, sodelovanje v predstavi Prešernovega gledališča Kranj Kdo je napravil Vidku srajčico. Kranj pa ji je še posebno pri pri srcu, ker je tu preživel svoja srednješolska leta njen oče, ki ji je vedno govoril, da je bilo to obdobje eno najlepših v njegovem življenju. Tinkarin nastop v Tržiču je bil njen drugi pokoronski, prvi je bil v Kopru. Najprej je razmišljala, da bi na odru Kulturnega centra Tržič nastopila v družbi največ dveh glasbenih sopotnikov ali samo s spremljavo akustične kitare, vendar se je potem odločila za bend. »Glede na situacijo se kar spodobi, da smo skupaj, da igramo in se tako vsi bolje počutimo,« je še povedala.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

zmerno oblačno
vlažnost: 74 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/14

petek

3/19

sobota

5/18

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Kranj, 30. oktober 2020

Mesečne meritve na društvu upokojencev odpadejo

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

PREDAVANJA / Gorenjska, 5. november 2020

Energijska vrednost voda

 

 
 

 

 
 
 

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 13:06, 30. oktober

Sem pogledal. Ljudi zaprli v stanovanja in postavili vojsko pred blok ali hišo. Ampak še vedno se niso rešili virusa. S karanteno ni mogoče ...

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 11:48, 30. oktober

Janez, si pogledal tudi, kako so premagali kovid in kako živijo danes?

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 11:37, 30. oktober

Vabljeni na kakšen video na YouTube o proizvodnji mask na Kitajskem. Bo marskido premislil preden jo bo dal na nos in usta.

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 10:53, 30. oktober

Vse, razen Primoža, ki so bili proti nošenju mask, kazensko preganjat do INDIJE !!!

Župan predstavil proračun / 08:16, 30. oktober

"obnova ceste za Verigo in cestnega odseka SPAR-Filipič". Nekateri projekti se kar copy/paste pojavljajo v proračunih zadnjih 10 let. Obnova...

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 22:47, 29. oktober

"V UKC-ju Ljubljana so v letošnji sezoni hospitalizirali 450 bolnikov, pri katerih so ugotovili gripo, in 300 bolnikov z respiratornim sinci...

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 17:00, 29. oktober

Še enkrat preber.

hahahahahahaa