Zabavno počitniško druženje / Foto: Tina Dokl

Med počitnicami se zabavajo

V Škofji Loki med počitnicami potekata dva programa Društva prijateljev mladine, Zabavne počitnice in Dobimo se ob pol desetih, počitniške dejavnosti pripravljajo tudi drugi organizatorji.

Škofja Loka – Čeprav je to leto zelo posebno in so številne ustaljene aktivnosti odpovedane, prestavljene ali izvedene v okrnjeni obliki, je v Škofji Loki med poletnimi šolskimi počitnicami vendarle živahno. Društvo prijateljev mladine (DPM) Škofja Loka, ki se je prijavilo na občinska javna razpisa za sofinanciranje otroških in mladinskih programov ter za šport, letos znova izvaja počitniško varstvo Zabavne počitnice, ki je za starše plačljiv, in brezplačne dejavnosti Dobimo se ob pol desetih. Počitniško varstvo, kamor po podatkih Katrin Kopač iz DPM Škofja Loka v povprečju prihaja 14 otrok, je namenjeno otrokom od 1. do 5. razreda, aktivnosti pa vsem osnovnošolskim otrokom. Letos se programu pridružuje od 20 do 25 otrok.

Programa potekata do konca avgusta,za otroke so pripravili številne zanimive aktivnosti, ki potekajo v Loškem muzeju, Duo centru, z animatorji Večgeneracijskega centra Gorenjske, enota Škofja Loka, in strokovnjaki Zdravstvenovzgojnega centra Škofja Loka in Razvojne agencije Sora. Udeležencem so na voljo družabne igre, spoznavajo lepote okolice ter se zabavajo. V programa se lahko vključijo le zdravi otroci s podpisano izjavo o zdravju otroka.

Kako pa je z ostalimi počitniškimi programi v občini? »Večina mladinskih organizacij in organizacij s programi za mlade izvaja predvidene počitniške dejavnosti, v nekatere se lahko vključijo tudi nečlani. Tako so ali bodo izvedeni skavtski, taborniški, športni in MEPI tabori ter odprave, župnije pa bodo predvidoma izvedle oratorije – počitniške tedne za otroke. Novice objavljajo na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih. Organizatorji, ki so odpovedali večje dogodke za otroke (počitniške tabore), bodo pripravili enodnevne programe v okolici Škofje Loke po različnih krajevnih skupnostih v različnih terminih (Familija, Gasilska zveza Škofja Loka),« pojasnjuje Sabina Gabrijel z Občine Škofja Loka. Dodaja tudi, da je otroke še vedno mogoče prijaviti tudi na organizirana letovanja. »Občina Škofja Loka je na javnem razpisu za letovanje osnovnošolskih otrok s socialno in zdravstveno indikacijo izbrala dva ponudnika, in sicer Društvo prijateljev mladine Škofja Loka (Počitnice na morju 2020 in Počitnice v hribih 2020) in Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Škofja Loka, kjer imajo še nekaj prostih mest. Več informacij dobite na njihovih spletnih straneh,« navaja Gabrijelova, ki v imenu občine želi tako otrokom kot tudi staršem aktiven in brezskrben preostanek počitnic!

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

12/22

torek

15/22

sreda

13/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

IZLETI / Cerklje, 22. september 2020

Ogled razvalin gradu Kamen v Adergasu

OBVESTILA / Radovljica, 22. september 2020

Prost vstop v Muzej talcev

IZLETI / Kranj, 22. september 2020

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Milje, 22. september 2020

Tehnična delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih pripomočkov

 

 
 

 

 
 
 

Komenda slavi zgodovinsko zmago Tadeja Pogačarja / 22:03, 21. september

ti bi rabu še nagobčnik :)

Komenda slavi zgodovinsko zmago Tadeja Pogačarja / 20:36, 21. september

Ela, maske niso obvezne in so nepotrebne oz. škodljive. Kdor na prostem nosi masko je totalni debil !!

Komenda slavi zgodovinsko zmago Tadeja Pogačarja / 20:35, 21. september

Jelko, a si ti? :)

Komenda slavi zgodovinsko zmago Tadeja Pogačarja / 19:28, 21. september

kje so maske ??

Slovensko slavje na Elizejskih poljanah / 15:45, 21. september

Grenak priukus Tadejevi zmagi je, da je največ zaslužilo moštvo UAE, čeprav se je Tadej cel TOUR šlepal z ekipo Jumbe - Viste.

Slovensko slavje na Elizejskih poljanah / 07:59, 21. september

Par mesecev nazaj sem napisal, da bo Tadej med top 10 na Tour-u. Tudi jaz sem se zmotil. Kot vsi kolesarski strokovnjaki. Tadej je med top 5...

Na sodišče ne more, na morje pa lahko / 07:39, 21. september

Se učita od našh oblastnikov takh in drgačnh