Klemen Slakonja / Foto: Primož Pičulin

Zaključek poletja

Prešerno poletje v Kranju je sicer gostilo zaključni Kranfest, a tokrat v prilagojeni obliki. Podobno je bilo tudi z Naaaj dnem v Predosljah pri Kranju, kjer pa je zaradi dežja koncert Prifarskih muzikantov v nedeljo odpadel.

Dvodnevni malo drugačni Kranfest je najprej v petek postregel z nastopom akustične glasbene zasedbe Elvis Jackson in Adija Smolarja. Prvo je gostilo letno gledališče Khislstein, Smolar pa je nastopil pred Prešernovim gledališčem Kranj. V popoldanskem času pa je Glavni trg v Kranju ponovno startal s Kr’ petek je!, simpatično prireditvijo, ki je s ponudbo sejemskih stojnic, hrane in pijače že prvič doživela dober odziv obiskovalcev.

Sobota je bila tokrat Slakonjeva in Šifrerjeva. Klemen Slakonja je s Small bandom na odru letnega »Khisla« v družbi glasbenikov Igorja Leonardija, Tadeja Kampla in Janeza Gabriča poskrbel za zabaven večer, poln znanih melodij in iskrivega humorja; Andrej Šifrer pa je na drugem glasbenem prizorišču, pred Prešernovim gledališčem, pel za svoje poslušalce. Glavni trg je tokrat gostil domača piva in kranjsko klobaso.

Se je pa tako v petek kot soboto ob zaključku Prešernega poletja v Kranju zgodil še kakšen butični dogodek, koncertni nastop, predstava. Spremljevalnega programa ob zaključku Prešernega poletja je bilo nekaj, zagotovo pa ne moremo letošnjega dogajanja primerjati s tistim iz preteklih let. Covid-19 namreč ravno pri glasbenikih in organizatorjih koncertov ter dogodkov pri nas pušča strašljiv davek.

Seveda se je tudi tradicionalni zabavno-družabni dogodek Naaaj dan v Predosljah pri Kranju, kjer se običajno tare obiskovalcev, letos soočil z novo realnostjo. Sicer so organizatorji tri dni obdržali, vendar pripravili le večerne koncerte, ki so jih poimenovali Intimni koncerti pod gorami.

V petek je na Naaaj dnevu nastopil Marko Vozelj z Mojstri, nedeljski koncert Prifarskih muzikantov so odpovedali zaradi napovedi slabega vremena, medtem ko je bil najbolj pričakovani nastop sobotni: nastop skupine Pop Design, ki letos praznuje 35 let delovanja. Fantje so se publiki v Predosljah predstavili akustično ter v razširjeni zasedbi. Gre za glasbeno skupino, ki je na slovenskem nebu zvezda stalnica, njene uspešnice pa prepevajo vse generacije. Tudi tokrat ni bilo nič drugače: le da so se ljudje družili prisotnosti novega koronavirusa primerno: sede, bolj umirjeno, na varnostni razdalji. Kljub temu je bilo srčnost in pripadnost priljubljeni glasbeni skupini čutiti prav v vsakem kotičku odprtega prizorišča letošnjega Naaaj dne. Za ogrevanje oziroma izjemen uvod v lep večer pa sta poskrbela člana vse bolj prepoznavne kranjske zasedbe Bečo & Company, Elvir Bečič - Bečo in Nejc Ušlakar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 72 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

6/14

petek

3/19

sobota

5/18

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Kranj, 30. oktober 2020

Mesečne meritve na društvu upokojencev odpadejo

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

PREDAVANJA / Gorenjska, 5. november 2020

Energijska vrednost voda

 

 
 

 

 
 
 

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 11:48, 30. oktober

Janez, si pogledal tudi, kako so premagali kovid in kako živijo danes?

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 11:37, 30. oktober

Vabljeni na kakšen video na YouTube o proizvodnji mask na Kitajskem. Bo marskido premislil preden jo bo dal na nos in usta.

Čas je, da egoizem pospravimo v predal / 10:53, 30. oktober

Vse, razen Primoža, ki so bili proti nošenju mask, kazensko preganjat do INDIJE !!!

Župan predstavil proračun / 08:16, 30. oktober

"obnova ceste za Verigo in cestnega odseka SPAR-Filipič". Nekateri projekti se kar copy/paste pojavljajo v proračunih zadnjih 10 let. Obnova...

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 22:47, 29. oktober

"V UKC-ju Ljubljana so v letošnji sezoni hospitalizirali 450 bolnikov, pri katerih so ugotovili gripo, in 300 bolnikov z respiratornim sinci...

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 17:00, 29. oktober

Še enkrat preber.

hahahahahahaa

V intenzivni negi več kot sto bolnikov / 15:27, 29. oktober

Koliko denarja mi zmečemo v zdravstvo!! Smo pa na stopnji Bolnice Franje! Kar se človečnosti tiče pa še na slabšem!