Zaključujejo največji letošnji projekt v občini, in sicer novogradnjo fekalne kanalizacije, obnovo komunalnih vodov in obnovo cest v Podbrezjah. / Foto: Gorazd Kavčič

Varna šolska pot v Podbrezjah

Župan Občine Naklo Ivan Meglič je na nedavni seji občinskega sveta poročal o projektih, ki so bili izvedeni pred kratkim ali pa jih zaključujejo. Večji investiciji sta bili v Podbrezjah in na Okroglem.

Naklo – »V Zgornjih Dupljah je občina uredila komunalno infrastrukturo za pet stanovanjskih hiš, v delu Strahinja pa zaključujemo komunalno infrastrukturo za šest stanovanjskih hiš, na tej lokaciji je predvidena še dodatna gradnja. Na cesti v Zadrago nadaljujemo sanacijo vodovoda in kanalizacijskega voda, širimo vozišče in gradimo podporni zid. V teh dneh bomo zaključili največji letošnji projekt v občini, in sicer novogradnjo fekalne kanalizacije, obnovo komunalnih vodov in obnovo cest v Podbrezjah. Ker del kanalizacije poteka tudi po regionalni cesti skozi Podbrezje, smo skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo rekonstruirali še regionalno cesto skozi ta del Podbrezij. Obnovljeni so oporni zidovi po obeh straneh, urejeno in razširjeno vozišče ter urejen varnejši promet pešcev na tem odseku, prav tako je na delu državne ceste zgrajen pločnik za varnejšo šolsko pot. Na Okroglem smo gradnjo kompletne komunalne infrastrukture in postavitvijo javne razsvetljave že zaključili, izvajalec del je začel tudi gradnjo pločnika od Dinosa do Okroglega. Prva faza sanacije Ulice Toma Zupana v Naklem je zaključena, drugo fazo bomo končali še ta mesec. Tik pred zaključkom obnove je tudi ulica v naselju Pivka v Naklem. Zaključili smo ureditev meje oboda območja za komasacijo kmetijskih zemljišč v bližini Biotehniškega centra Naklo in tudi projekt pametne razsvetljave s postavitvijo novih svetil na Stari cesti v Naklem in ob športnem parku Naklo. V kratkem bomo zaključili tudi obnovo ograje na pokopališču v Dupljah,« je povzel župan.

Predvidena je rekonstrukcija regionalne ceste od semaforja na Polici do gostilne Marinšek v Naklem. Idejna zasnova projekta je pripravljena, z republiško direkcijo za infrastrukturo občina usklajuje še zadnje podrobnosti za izdelavo izvedbenega načrta, morda bo vsaj en odsek že na vrsti prihodnje leto.

Občina je pridobila gradbeno dovoljenje za nov vodohran v Dupljah in povezovalni vod, spomladi naj bi začeli dela. »To bo rezervni vir pitne vode, ki bo z navezavo na tržiški vodovod omogočal, da bi ob morebitnem izpadu sedanjega črpališča v Dupljah lahko zagotovili stalno in stabilno oskrbo z vodo severnega dela občine. Povečali bomo akumulacijo iz zdajšnjih 80 na 300 kubičnih metrov in s tem še izboljšali oskrbo z vodo,« je razložil župan. S pripravo Občinskega prostorskega načrta so proti koncu, dogovarjajo se le še z zavodom za varstvo kulturne dediščine za ureditev meje krajinskega parka Udin boršt in z ministrstvom za kmetijstvo zaradi posegov na kmetijska zemljišča.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/16

četrtek

6/17

petek

4/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Bled, Radovljica, 31. oktober 2020

Bralni krožek

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

OBVESTILA / Kranj, 3. november 2020

Vadba nordijske hoje bo

 

 
 

 

 
 
 

Jubilejni Teden slovenske drame odpovedan / 06:52, 29. oktober

Hvala bogu in virusu!

Radovljiški gasilci z novim vozilom takoj na intervencijo / 06:51, 29. oktober

A se zajebavajo?
Požar na štedilniku gasili s 320000€ vrednim vozilom -
to bi šel lahko eden na kolesu s kanglo vode.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 13:08, 28. oktober

Zdravstvo in organizacija. Ne bo šlo. Ego napumpan na max.

Včeraj 2605 potrjenih okužb / 11:14, 28. oktober

Na odvzemu brisa pred bolnico Golnik pa gužva, da je noro, en po drugem z zdravstvenimi delavci vred ! Dvomim da dr. Rozman tega ne ve ali n...

Za vsako zmago je potreben skupni cilj / 11:08, 28. oktober

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 bo sodeloval tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav...

Gospodarstvo za šesti paket / 07:53, 28. oktober

Ne razumem levičarje, ki so proti ukrepom vlade. Saj vlada izvaja čisti socijalizem. Plačuje nedelo. Mogoče so užaljeni, ker drugi to izvaja?

Cena gradnje in obnove: Se bolj splača obnova ali novogradnja? / 07:50, 28. oktober

Novo stanovanje za 4-člansko družino je od 250 do 300k€. Nova enodružinska hiša od 350 do 400k€. To so številke za Gorenjsko. Stara hiša je tudi po obnovi še vedno stara hiša.