Knjižna hišica pri delavnicah društva Barka je dobro sprejeta. V njej je tudi gradivo, ki je primerno za osebe z motnjami v duševnem razvoju.

»Barkači« imajo knjižno hišico

Zaživel je projekt Medvode: Povezana skupnost bralcev. Knjižne hišice bodo postavili na šestih lokacijah po občini Medvode. Prva in druga sta že napolnjeni s knjigami.

Medvode – Pred kratkim so pri delavnicah društva Barka v Zbiljah namestili in uradno odprli prvo knjižno hišico. Nastala je v sklopu projekta Medvode: Povezana skupnost bralcev. Knjižne hišice bodo postavili na skupaj šestih lokacijah po občini Medvode.

Projekt je nadaljevanje dogodka Izmenjevalnica knjig, ki sta ga februarja letos organizirali blogerki Petra Kalan in Ana Jelovčan (PetrAna). »Veseli in ponosni sva, da je ta projekt zrasel na temeljih Izmenjavalnice knjig. Knjige so takrat ostale in zavezali sva se, da bova iz tega naredili nekaj koristnega. Hitro je padla odeja o knjižnih hišicah,« je povedala Ana Jelovčan. V projektu sodelujejo še društvo Barka kot nosilec, Knjižnica Medvode in DEOS – Center starejših Medvode. Sofinancira ga Občina Medvode. Ob odprtju prve hišice je potekal tudi bralni dogodek. »Zelo prijetno sem presenečena, da so naše osebe za hišico in za dogodek nasploh pokazale takšen interes. Mislim, da bo v uporabi. V njej so tudi pravila uporabe. Prideš, pogledaš vanjo, če ti je kakšna knjiga všeč, jo lahko na licu mesta prebereš, lahko jo vzameš domov, zadržiš zase, vrneš ali doma poiščeš kakšno, za katero ni več interesa, in jo prineseš v hišico za koga drugega,« je dejala Saša Kastelic in društva Barka. Cilji projekta so povečanje socialne vključenosti različnih ranljivih skupin, predvsem odraslih oseb z motnjo v duševnem razvoju in starostnikov, povečanje medgeneracijskega sodelovanja in druženja na ravni občine, dvig kakovosti življenja ranljivih skupin prek skupinskega branja knjig, pravljic in slikanic, spodbujanje zanimanja ljudi za branje knjig in tako prispevanje k izboljšanju pismenosti v občini Medvode ter dvig kakovosti življenja občanov občine Medvode in njihove medsebojne povezanosti. Včeraj so v uporabo uradno predali že drugo bralno hiško, in sicer pri DEOS Centru starejših Medvode. Potekal je tudi bralni dogodek.

Bralne hišice v Medvoški občini niso novost. Šest jih je v sklopu projekta Knjiga na potepu že postavila Knjižnica Medvode.

Oddajte svoj komentar

Kranj -6°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..