Članska ekipa Kegljaškega kluba Triglav v Beogradu: stojijo Davor Sobočan, Aleš Blaž, Matej Lepej, Tomaž Žvanut in Grega Bajželj, čepijo Franci Velišček, Matjaž Pelc in Janže Lužan. / Foto: arhiv KK Triglav

Doma za novo zmago

Po uvrstitvi v ligo prvakov so kegljači Triglava v Beogradu prizadejali grenak poraz domačim kegljačem, ki jutri prihajajo na povratno tekmo v Kranj. Janže Lužan je oktobra postavil odmeven rekord.

Kranj – Moška članska ekipa kegljaškega kluba Triglav Kranj je minuli konec tedna zaključila jesenski del tekmovanja v 1. A ligi. Edino točko so Kranjčani izgubili prav na zadnji tekmi v Radljah ob Dravi, saj se je obračun končal z izenačenim izidom 4 : 4. Vseeno so jesenski del zaključili na prvem mestu, saj so zbrali tri točke več od Konstruktorja na drugem mestu in sedem več od Ljubelja, ki je na tretjem mestu prvoligaške lestvice.

Kljub zaključku ligaške jeseni pa kegljači Triglava ta teden še malo ne razmišljajo o počitku, saj jih že jutri v domači dvorani v Kranju ob 13. uri čaka povratna tekma osmine finala lige prvakov proti ekipi Beograda. O preteklih uspehih in tudi novih izzivih sva se pogovarjala z izkušenim Janžetom Lužanom, ki se je pred letošnjo sezono vrnil v domači klub.

Nova sezona se je za vašo ekipo začela odlično, minuli konec tedna pa ste dobili tudi priznanje za najboljši slovenski moški klub minule sezone. Kaj vam to pomeni?

Ekipa je bila lani sicer v državnem prvenstvu uvrščena na drugo mesto, vendar v točkovanje štejejo vsi domači in mednarodni rezultati v vseh disciplinah, kar je skupaj zadoščalo za naslov najboljše moške ekipe v državi. Sam v minuli sezoni nisem bil član te ekipe, saj sem igral v Neukirchnu v Avstriji, moštvu pa sem se znova pridružil letos poleti. Seveda pa je bil Triglav vrsto let moj klub in tudi kegljati sem začel v domačem Kranju.

Na začetku letošnje sezone ste z ekipo nastopili na evropskem pokalu v Brčkem, prav vi pa ste postavili zelo odmeven rekord.

V začetku oktobra smo nastopili na evropskem pokalu, kjer smo si za cilj zastavili uvrstitev med najboljše štiri ekipe. Na koncu nam je malce spodletelo in osvojili smo peto mesto. Meni pa je uspel odličen rezultat, saj sem podrl rekord igrišča in postavil enega najboljših rezultatov med slovenskimi kegljači na mednarodnih tekmovanjih. Po znanih statistikah sem menda celo prvi Slovenec, ki je presegel mejo sedemsto kegljev, saj sem jih podrl kar 709.

Ste bili tako dobro razpoložen in pripravljen ali imajo tako dobro kegljišče?

Kegljišče je novo, pa tudi meni je uspelo. Za tako izjemen rezultat pa moraš biti tudi v dobri formi. Veliko pa mi je pomenilo tudi dejstvo, da smo si s petim mestom priborili igranje v ligi prvakov.

Prvo tekmo osmine finala lige prvakov ste pred dvema tednoma igrali v Beogradu in zanesljivo zmagali z rezultatom 2 : 6. Ste to pričakovali?

Mi smo bili odločeni, da gremo zmagat. Mislim, da so bili na koncu gostitelji bolj šokirani nad svojim porazom kot mi presenečeni zaradi svoje zmage. Smo pač odigrali na visokem nivoju, tako kot smo sposobni.

Bo jutri v Kranju težka tekma?

Gotovo bodo Beograjčani igrali na vse ali nič, mi pa bomo šli na tekmo z enakim pristopom kot v Beogradu. Vemo, da se lahko hitro zalomi, če bi igrali zgolj na ugoden izid. To pač ni recept za zmago, mi pa se želimo uvrstiti v četrtfinale.

S tem pa izzivov za to sezono za vas še ni konec?

Seveda ne. Po odmoru se januarja nadaljuje državno prvenstvo. Mislim, da je letos naša ekipa dovolj močna, da osvoji naslov državnih prvakov. V Triglavu smo tudi trije kandidati za nastop na majskem svetovnem posamičnem prvenstvu. Poleg mene sta to še Matej Lepej in Franci Velišček.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

5/12

ponedeljek

5/9

torek

-2/16

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Šenčur, Preddvor, 18. marec 2024

Umovadba, muzicirajmo skupaj, tombola

OBVESTILA / Šenčur, Preddvor, 19. marec 2024

Umovadba, muzicirajmo skupaj, tombola

IZLETI / Cerklje, 19. marec 2024

Planinski izlet DU Cerklje

PRIREDITVE / Begunje, 20. marec 2024

Vaje za ohranjanje gibalne sposobnosti

IZLETI / Kranj, 21. marec 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

OBVESTILA / Kranj, Šenčur, Cerklje, Goriče, 23. marec 2024

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

PRIREDITVE / Brezje, 23. marec 2024

Romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 29. marec 2024

Na jadranske otoke

 

 
 

 

 
 
 

Že zdaj učenje materinščine / 13:19, 17. marec

Delo, 14, 3. : "Združenje ravnateljev in pomočnikov ravnateljev Slovenije je na včerajšnjem sklepnem dnevu strokovnega posveta pripravilo ra...

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 17:17, 14. marec

Bilo je posnetih kar nekaj filmov po resničnih dogodkih, ko so sestre pomagale na smrt bolnim. Bilo je kaznivo dejanje, evtanazija ki je enako dejanje, pa baje ni.

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 11:09, 12. marec

Pri evtanaziji ne rabiš zdravnika. Medicinska sestra je dovolj.

Dražja pomoč na domu / 15:29, 8. marec

Pozdravljeni, članek nič ne omenja, za koliko se je z novimi cenami oskrbovalkam (in oskrbovalcem seveda) bolj povrnila veljava njihovega dela, kot omenja g. župan.

Spomin na bombardiranje / 20:35, 7. marec

Ohraniti je treba tudi spomin na 7 učenk in učiteljico, ki so umrli pri eksploziji v takratni meščanski šoli 29. novembra 1944 . Spominska ...

Dan Civilne zaščite / 10:16, 5. marec

Čisto enostavno! V Sloveniji je človek, biciklist, ki ni in ne bo do smrti drugega Slovenca povabil ali z njim šel na kavo. Ali je vredno to...

Dan Civilne zaščite / 18:40, 3. marec

Prav v tem segmentu je človek nerazumljiv. Rad priskoči na pomoč in pomaga drugim v nesreči kar je prav. In v sklopu Civilne zaščite, lahko ...