Prejemniki priznanj PZDU Gorenjske za leto 2019 / Foto: Tina Dokl

Uresničili zastavljene cilje

Na srečanju ob dnevu Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU) Gorenjske so v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici podelili priznanja za leto 2019.

Bohinjska Bistrica – Letos je bilo po besedah predsednika Zdravka Malnarja v PZDU Gorenjska – ki trenutno združuje 49 društev upokojencev, v katera je vključenih okoli 27.500 upokojencev, s čimer se uvršča med najštevilnejšo in največjo pokrajinsko zvezo – opravljenega veliko dela. »Uresničili smo skoraj vse zastavljene cilje. Naša pokrajina je v odlični kondiciji, tako organizacijsko in vsebinsko kot tudi finančno. Letos smo bili na področju športa, rekreacije in gibalne kulture nekoliko manj aktivni, saj nam je ponagajalo vreme, uspešno pa smo izvedli in organizirali vseh drugih dvanajst dejavnosti,« je pojasnil Malnar in povedal še, da je bilo letos na pokrajinski zvezi tudi volilno leto, imenovali so nove komisije in organe. Zbrane sta v Kulturnem domu Joža Ažmana pozdravila tudi župan Občine Bohinj Jože Sodja in predsednik komisije za tehnično kulturo pri Zvezi društev upokojencev Slovenije Branko Suhadolnik.

Sledilo je podeljevanje priznanj. Na področju kulture so priznanja prejeli: DU Kokrica, DU Lesce in DU Tržič. V športno-rekreativnih dejavnostih so bili najboljši v kategoriji malih društev DU Dovje - Mojstrana, med srednjimi društvi DU Naklo in velikimi društvi DU Kamnik. Devet posameznikov, ki jih je predlagalo vodstvo PZDU Gorenjske, je prejelo zahvale; Zoran Rink, Milica Habjan in Marija Berlec so prejeli malo plaketo, Cveta Škopelja in Lovro Plevel veliko plaketo, plakete za izredne zasluge pa Franci Pretnar, Janez Šutar in Nežka Zupan. Za organizacijo Srečanja upokojencev Gorenjske 2019 sta veliko plaketo prejela še DU Kamnik in Občina Kamnik. Ob okrogli obletnici pa sta DU Jezersko in DU Brezje - Mošnje - Ljubno dobila majoliko. Prvo za dvajsetletno, drugo za tridesetletno delovanje. Ob tej priložnosti so za delo v DU Bohinjska Bistrica priznanja izročili še dvema njihovima članoma – Janezu Čuferju in Ireni Šolar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

jasno
vlažnost: 28 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/20

sreda

-2/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !