Župan Bohinja Jože Sodja s prostovoljci pred avtomobilom, s katerim bodo opravljali brezplačne prevoze

Prostofer tudi v Bohinju

Z novim letom bodo tudi v Bohinju prostovoljni vozniki občanom, ki potrebujejo prevoz in ne morejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, v okviru projekta Prostofer omogočali brezplačne prevoze.

Bohinjska Bistrica – Občani Bohinja bodo Prostofer, storitev, s katero si bodo prek brezplačne telefonske številke 080 10 10 starejši, ki nimajo svojega prevoza, lahko naročili brezplačen prevoz po opravkih, do urada ali zdravstvenega doma, v bolnišnico ...

Prostofer je tvorjenka iz besed ''prostovoljni'' in ''šofer'', je trajnostni vseslovenski projekt, ki ga v sodelovanju z občinami izvaja zavod Zlata mreža. Povezuje starejše osebe, ki potrebujejo prevoz in ne zmorejo uporabljati javnih in plačljivih prevozov, s starejšimi aktivnimi vozniki, ki pa po drugi strani radi priskočijo na pomoč.

Tudi v Bohinju so za projekt zagotovili poseben avtomobil na električni pogon, s katerim bodo od 6. januarja naprej prostovoljci opravljali prevoze, na katere se je že mogoče naročiti. Prevoze, na katere se je treba naročiti vsaj tri dni prej, bodo prostovoljci opravljali vsak delavnik od 8. do 16. ure.

Občina Bohinj je ob Kranjski Gori in Radovljici že tretja zgornjegorenjska občina, v kateri je zaživel projekt Prostofer. V Bohinju projekt pravzaprav predstavlja nadaljevanje zgodbe z brezplačnimi prevozi, ki jih je s pomočjo društva Invalid Bohinj in Društva upokojencev Bohinjska Bistrica občina nudila že lani. V prihodnjem letu naj bi se vanj na Zgornjem Gorenjskem vključili še Žirovnica in Bled.

V Radovljici pa je župan Ciril Globočnik pred koncem leta prostovoljne voznike, vključene v projekt Prostofer, povabil na delovno srečanje, na katerem so ocenili opravljeno delo in si izmenjali izkušnje. V okviru projekta, ki se v občini Radovljica izvaja že četrti mesec, je bilo doslej opravljenih 68 prevozov. Prostovoljci so starejše, ki nimajo svojega prevoza, najpogosteje k zdravniku v Zdravstveni dom Radovljica, na Bled, v jeseniško bolnišnico, na zdravstvene preglede v Ljubljano … Trenutno je v projekt vključenih 16 prostovoljnih voznikov, ki običajno opravijo po en prevoz na dan, včasih pa celo dva ali tri.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.