Nagrajen projekt Knjižnice Medvode

Ob dnevu splošnih knjižnic so podelili nagrade najboljšim projektom knjižnic. Za projekt Okno v svet – zagotavljanje dostopnosti knjižničnih storitev v kriznih razmerah je bila nagrajena Knjižnica Medvode.

Ljubljana, Medvode – Z dnevom splošnih knjižnic in podelitvijo nagrad za najboljše projekte knjižnicam se je v petek zaključil projekt Teden splošnih knjižnic. Letošnji je potekal pod motom Moja knjižnica povezuje.

V Združenju splošnih knjižnic so ob prazniku knjižnic poudarili, da splošne knjižnice že dolgo niso več le tradicionalne izposojevalnice knjižničnega gradiva, ampak so s svojim raznolikim in razvojno naravnanim delovanjem informacijska in neformalna izobraževalna središča, osrednje občinske kulturne institucije in osrednja krajevna središča branja. Dodali so, da tudi v tem nenavadnem času ostajajo na različne načine v stiku s svojimi uporabniki, nekatere so pri tem še posebej inovativne.

Letos so nagradili tri projekte, ki se odzivajo na trenutne razmere. Nagrajena je tudi Knjižnica Medvode, in sicer za projekt Okno v svet – zagotavljanje dostopnosti knjižničnih storitev v kriznih razmerah. V Knjižnici Medvode so ostali z uporabniki povezani v težkih trenutkih izolacije v spomladanskem valu epidemije in kot otok stabilnosti, normalnosti in solidarnosti ustrezno odgovorili na njihove potrebe in stiske. Vzpostavili so izjemno dobro sodelovanje s Civilno zaščito in lokalno televizijo.

Poleg projekta Knjižnice Medvode sta nagrado prejela še projekt Knjižnice Šmarje pri Jelšah ter projekt Valvasorjeve Knjižnice Krško, Knjižnice Brežice, Knjižnice Laško in Knjižnice Sevnica.

Oddajte svoj komentar

Kranj -6°

jasno
vlažnost: 94 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..