Hišne preiskave izvedli tudi na Gorenjskem

Policija je minuli četrtek na območju Gorenjske in Dolenjske izvedla več hišnih preiskav.

Kranj – Z generalne policijske uprave so sporočili, da je v četrtek 37 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada izvedlo večje število operativnih aktivnosti, med drugim pet preiskav stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območju policijskih uprav Novo mesto in Kranj. Hišne preiskave so potekale na podlagi odredbe pristojnega sodišča zaradi utemeljitve suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti na škodo gospodarske družbe z območja Policijske uprave Novo mesto.

Predkazenski postopek, ki ga usmerja specializirano državno tožilstvo, poteka zoper dve fizični osebi, preiskovalna dejanja pa so se nanašala na dve fizični in dve pravni osebi. Odvzemov prostosti in pridržanj policisti v času hišnih preiskav niso izvedli. »Protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo omenjenega kaznivega dejanja, znaša več kot 530.000 evrov,« so sporočili s policije.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti je predpisana kazen zapora od enega do osmih let.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno jasno
vlažnost: 32 %
veter: JZ, hitrost: 29 km/h

-5/14

četrtek

-1/13

petek

-4/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..

Več okužb v nekaterih gorenjskih občinah / 08:49, 4. marec

V Nemčiji in Avstriji že ugotavljajo, da ukrepi niso smiselni, ker so ljudje naveličani in ne upoštevajo več...

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 06:51, 4. marec

Postaviti moderno termoelektrarno/toplarno kot v Celju, ki uporablja za gorivo obdelane komunalne odpadke, pa bodo imeli Jeseničani toplo vodo in elektriko namesto smradu.

Bitka za regijsko bolnišnico / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...