Prikaz nasprotnih dejstev

Odgovor na članek z naslovom Rešitve za cesto še ni, ki je bil v Gorenjskem glasu objavljen 29. januarja 2021.

Podjetje Avto Mony, d. o. o., in gospod Milan Kokalj (prej podjetje Kovinoplastika Bled, d. o. o.) sta lastnika poslovnih prostorov na območju bivše tovarne verig Veriga Lesce. V korist njunih nepremičnin je na podlagi prodajne pogodbe z dne 1. 3. 1999 in aneksa z dne 23. 9. 1999 vknjižena služnost parkiranja, hoje in vožnje z vsemi vozili pri parcelah, ki ležijo tudi na oziroma ob trasi t. i. ceste za Verigo. Gre za stvarne pravice, ki so bile pridobljene odplačno in so nujno potrebne za opravljanje gospodarske dejavnosti v nepremičninah navedenih podjetij.

Med lastniki poslovnih prostorov na območju bivše tovarne verig Veriga Lesce in Občino Radovljica so sicer dolga leta tekli dogovori in poskusi ureditve razmerij, vendar je občina v letu 2006 brez pravne podlage in soglasja lastnikov samovoljno začela posegati v stvarne pravice lastnikov.

S sodbo z dne 22. 6. 2010 je bilo občini prepovedano posegati v pravice lastnikov. Ker občina prostovoljno ni izvršila obveznosti po sodbi, sta lastnika morala sprožiti izvršilni postopek, ki še ni končan, v teku pa sta upravni postopek omejitve oziroma odvzema služnostnih pravic in upravni postopek pridobitve gradbenega dovoljenja za parkirišče s 13 parkirnimi mesti.

V nasprotju z nekaterimi drugimi služnostnimi upravičenci Avto Mony, d. o. o., in gospod Milan Kokalj v postopku pogajanj z občino nista uspela doseči sporazuma o odškodnini namesto ukinitve služnosti, čeprav nista zahtevala več kot drugi.

Podjetje Avto Mony, d. o. o., in gospod Milan Kokalj sta med prvimi zainteresirana za ureditev ceste, vendar ne na način, da jima bo bistveno oteženo opravljanje dejavnosti. Prav tako ne sprejemata neenakopravnega obravnavanja, saj občina doslej ni obravnavala vseh lastnikov enako in je izplačevala odškodnine v očitnem nesorazmerju s cenitvijo, ki jo je sama naročila. Moti ju pomanjkljivo in enostransko prikazovanje dejstev, sploh ko gre za obveščanje občinskih svetnikov. Moti ju tudi odziv na družbenih omrežjih v smislu, da gre zgolj za sebične zasebne interese.

Septembra 2018 sta Avto Mony, d. o. o., in gospod Milan Kokalj na sestanku z županom sicer dosegla ustni dogovor o nadomestilu za izbris služnostnih pravic, do njegove izpolnitve pa še ni prišlo. V pričakovanju, da stisk roke nekaj velja, sta bila nad začetimi upravnimi postopki presenečena, kljub temu pa sta se še vedno pripravljena dogovarjati.

Po pooblastilu podjetja Avto Mony, d. o. o., in gospoda Milana Kokalja
odvetnik Matej Gašperšič, Radovljica

Oddaj svoj komentar

Kranj -4°

jasno
vlažnost: 89 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-6/9

nedelja

-3/10

ponedeljek

-2/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 13. marec 2021

Obvestilo MDI Kranj

RAZSTAVE / Škofja Loka, 21. marec 2021

Spoznajmo kolaž skozi sodobno umetnost

DELAVNICE / Škofja Loka, 22. marec 2021

Natečaj za delavnico kritiškega pisanja

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 23:10, 4. marec

Ne samo Dunaj. Vsa večja mesta v AVT, Nemčji, Švici...... Moderne sežigalnice sploh ne predelujejo odpadke in jih potem uporabijo kot gorivo...

Tire si želijo pod zemljo / 23:02, 4. marec

Najboljša opcija je direktna povezava Trzin-Kamnik. Domžalska postaja itak sameva. Ne rabijo železnice.

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 19:51, 4. marec

Dokler bo ta smrad, tu ne bo mesta za novo bolnišnico. Če bo pa kdo hotel postaviti sežigalnico, pa bodo naše nevladne okoljevarstvene agenc...

Nova občina / 13:20, 4. marec

Gunčarca hoče še več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije in požrtije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Severni Kranj želi na svoje / 12:54, 4. marec

Gunčarca hoče več denarja pokradt, vse je zapravila za plastične operacije. Sedaj nas hoče pa Kranjčane razdelit na dve vasi. Spokaj baba iz prelepe gorenjske. Tukaj te ne rabimo.

Srednje šole se odpirajo za vse dijake / 11:18, 4. marec

Rast okuženih in vedno manj umrlih, to kar so napovedovali nekateri epidemiologi že lani spomladi pa bili preslišani..Epidemija gre svojo po...

Dediščina, ki mi je dala moč / 08:57, 4. marec

Takih, ki pri maši sedijo v prvi klopi se je najbolj bati..